Een decennium van doorlopende innovatie

Sinds de lancering, tien jaar geleden, is Office 365 uitgegroeid tot meer dan 300 miljoen commerciële betaalde seats. Een decennium lang hebben we doorlopend opnieuw geïnvesteerd om te voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten. Vier jaar geleden introduceerden we Microsoft 365, om het beste uit Office, Windows en EMS (Enterprise Mobility and Security) samen te brengen. In hetzelfde jaar hebben we Microsoft Teams toegevoegd: de enige geïntegreerde oplossing waarmee je kunt vergaderen, chatten, bellen, samenwerken en bedrijfsprocessen kunt automatiseren.

Sinds de introductie van Microsoft 365 hebben we om precies te zijn 24 apps1 toegevoegd aan de suites (Microsoft Teams, Power Apps, Power BI, Power Automate, Stream, Planner, Visio, OneDrive, Yammer en Whiteboard) en hebben meer dan 1400 nieuwe functies en mogelijkheden uitgegeven op drie belangrijke gebieden.

1. Communicatie en samenwerking. Microsoft Teams is de nieuwe front-end voor werk, dagelijks leven en onderwijs, voor meer dan 250 miljoen actieve gebruikers per maand. In 2017 hebben we Teams gelanceerd als de enige geïntegreerde oplossing waarmee je kunt vergaderen, chatten, bellen, samenwerken en bedrijfsprocessen kunt automatiseren, dankzij de kracht van Office-apps, allemaal in één werkstroom. Alleen al in 2020 hebben we meer dan 300 nieuwe mogelijkheden uitgebracht, waaronder de modus Samen, achtergrondeffecten, grote galerieweergave, hand opsteken, livereacties, aparte vergaderruimten, liveondertitels met sprekersvermelding, en Fluid-onderdelen, om er maar een paar te noemen.

We hebben een nieuwe categorie toepassingen voor samenwerking geïntroduceerd in Teams, die personen en organisaties klaarstomen voor hybride werk via diepe integraties met Power Platform, Whiteboard, Lists, Planner, Shifts, Forms en SharePoint. Bedrijven zoals Adobe, Atlassian, Salesforce, SAP, ServiceNow en Workday hebben ingebouwde apps die diep zijn geïntegreerd met Teams, waardoor bedrijfsprocessen en functies rechtstreeks in de werkstroom worden gebracht.

We innoveren doorlopend op het gebied van zowel realtime als asynchrone samenwerking. We hebben samenwerking in realtime geïntroduceerd in desktop-apps voor Word, Excel en PowerPoint, en een groeiende set mogelijkheden, zoals @vermeldingen, taken toewijzen, moderne opmerkingen, en automatisch opslaan, hebben de samenwerkingservaring gestroomlijnd. We hebben OneDrive-cloudopslag en Exchange Online-postvakken toegevoegd en uitgebreid.

2. Beveiliging en compliance. Cyberbeveiliging is momenteel complexer dan ooit. Met het groeiende volume, de toenemende complexiteit, en de stijgende schaal van cyberaanvallen, zijn beveiliging en compliance een prioriteit geworden voor elke organisatie. Sinds de introductie van Microsoft 365 hebben we nieuwe mogelijkheden voor het verkleinen van het aanvalsoppervlak toegevoegd, om organisaties te helpen zich te verdedigen tegen ransomware en andere bedreigingen. We hebben mogelijkheden toegevoegd voor preventie van gegevensverlies (DLP) voor e-mail en documenten, vertrouwelijkheidslabels, en berichtversleuteling, om te zorgen dat belangrijke gegevens binnen de organisatie blijven. En we hebben krachtige compliancemogelijkheden toegevoegd die organisaties helpen de risico’s te verkleinen, en te reageren op de toenemende vereisten voor regelgeving, zoals Inhoud zoeken, eDiscovery en kernfuncties voor Juridische bewaring. Ingebouwd beheer voor mobiele apparaten (MDM) en andere beheerprogramma’s, zoals Microsoft Endpoint Manager, helpen beheerders om externe en hybride werknemers te ondersteunen.

3. Al en automatisering. In het afgelopen decennium hebben we AI-mogelijkheden geïmplementeerd in verschillende toepassingen, voor productiviteit en samenwerking, om iedereen te helpen meer gedaan te krijgen. In heel Microsoft 365 hebben we door AI aangedreven innovaties geïntroduceerd, om gebruikers te helpen betere schrijvers, ontwerpers en presentatoren te worden. Met AI, mogelijk gemaakt in de cloud, worden nu automatisch kaarten, grafieken en tabellen gemaakt in Excel, wordt e-mail gesorteerd en worden onbelangrijke e-mailberichten verwijderd in Outlook. En vertaling in realtime, ondertitels en transcripties, mogelijk gemaakt met AI, maken samenwerking en communicatie toegankelijker en aantrekkelijker voor iedereen.

Mogelijkheden voor audiovergaderingen worden uitgebreid

Vandaag kondigen we aan dat we de komende maanden mogelijkheden gaan toevoegen voor onbeperkt inbellen in Microsoft Teams-vergaderingen, in onze suites voor bedrijven en ondernemingen, eerstelijnsmedewerkers en de overheid. Nu cloudconnectiviteit toeneemt, nemen mensen ook onderweg deel aan Teams-vergaderingen, en worstelen ze soms met een slechte internetverbinding. Op dit moment zijn inbelvergaderingen opgenomen in Microsoft 365 E5 en Office 365 E5, maar we beschouwen ze als een belangrijk onderdeel van de hele Teams-ervaring. Onbeperkt inbellen is beschikbaar voor abonnementen in meer dan 70 landen en met interactieve ondersteuning in 44 (regionale) talen. Het biedt gebruikers de zekerheid dat ze, ongeacht hun locatie, op vrijwel elk apparaat kunnen deelnemen aan hun Microsoft Teams-vergadering.

Nieuwe prijzen

De prijswijzigingen die we vandaag aankondigen, gaan over zes maanden van kracht. Op 1 maart 2022 werken we onze catalogusprijzen bij voor de volgende commerciële producten: Microsoft 365 Business Basic (van $ 5 USD naar $ 6 USD per gebruiker), Microsoft 365 Business Premium (van $ 20 USD naar $ 22 USD), Office 365 E1 (van $ 8 USD naar $10 USD), Office 365 E3 (van $ 20 USD naar $ 23 USD), Office 365 E5 (van $ 35 USD naar $ 38 USD) en Microsoft 365 E3 (van $ 32 USD naar $36 USD). Deze verhogingen zijn wereldwijd van toepassing met aanpassingen voor lokale markten in bepaalde regio’s. Er zijn momenteel geen wijzigingen in de prijzen van producten voor het onderwijs en consumenten.

Nu leidinggevenden wereldwijd ervoor willen zorgen dat hun mensen goed kunnen werken in een meer flexibele, hybride werkomgeving, heeft elke organisatie een nieuw bedrijfsmodel nodig voor verschillende personen, plekken en processen. We zijn toegewijd om de waarde die we het afgelopen decennium hebben geleverd, uit te bouwen, en zo doorlopend innovatie te bieden die onze klanten helpt vandaag nog succesvol te zijn en te groeien, en dit in de toekomst te blijven doen.


 

1Bij de lancering in juni 2011 bevatte Office 365 Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Lync, Exchange en InfoPath. Sindsdien hebben we dit uitgebreid door andere apps toe te voegen (geheel of gedeeltelijk) en door helemaal nieuwe mogelijkheden op te nemen: Access, Bookings, Delve, Forms, GroupMe, Kaizala, Lens, Lists, OneDrive, OneNote Class Notebook, Planner, Power Apps, Power Automate, Power BI, Publisher, SharePoint, Staff Hub, Stream, Sway, Teams, To-Do, Visio, Whiteboard en Yammer.