Wat is de cloud?

Alle data wordt ergens opgeslagen. Tot enkele jaren geleden stond alles vaak op een server in een stoffige kast bij u op de zaak, maar tegenwoordig wordt de cloud steeds vaker gebruikt. Alles wat op de cloud staat, staat ergens in een datacenter opgeslagen. Dit brengt veel flexibiliteit met zich mee, en maakt het een stuk eenvoudiger om bijvoorbeeld op afstand te werken. 

Wij volgen de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend, en adviseren u graag met een passende oplossing om met uw bedrijf over te gaan op de cloud.

Wat kan mijn bedrijf er mee?

Officepakketten

Wij leveren verschillende Office-pakketten van onder andere Microsoft (Microsoft 365, voormalig Office 365) en Google (Google Workspaces, voormalig G-Suite). 

De pakketten bestaan onder andere uit de desktop-applicaties (Word, Excel, PowerPoint, Outlook) maar ook cloudopslag is een mogelijkheid.

Welk pakket voor uw bedrijf het beste is is afhankelijk van verschillende factoren, maar wij adviseren u daar graag over.

E-mail

Uw e-mail hoeft tegenwoordig niet meer lokaal op een mailserver te draaien. Met Exchange Online staan uw e-mails veilig op de servers van Microsoft. E-mails, contactpersonen en agenda’s worden gesynchroniseerd tussen alle apparaten, zo weet u altijd wat er aan de hand is.

Werkplek in de cloud

Voor een vast maandbedrag overal ter wereld kunnen werken op hetzelfde bureaublad, met dezelfde bestanden en programma’s? Het is mogelijk. Met onze cloudwerkplekken kunt u overal verder gaan waar u gebleven bent. Met ingebouwde anti-virus en back-ups wordt de kans op verlies geminimaliseerd.

Is mijn bedrijf geschikt?

Wij gaan graag met u in gesprek om te onderzoeken of uw bedrijf geschikt is om gebruik te maken van de cloud. U hoeft niet altijd direct volledig over te stappen, misschien past een migratie in fases beter bij uw bedrijf. Of misschien is het in uw geval juist handig om de cloud te combineren met eigen servers.

Door met u in gesprek te gaan komen wij er al vrij snel uit hoe het in uw bedrijf geregeld is, en wat er bij u mogelijk is.

Laten we kennismaken

Vul het onderstaande formulier in om een kort telefoongesprek in te plannen. In 15 minuten tijd kunnen wij kennis maken, overleggen over de manier waarop u momenteel omgaat met uw ICT-landschap, en bespreken hoe VDB Tech u daarbij kan helpen.